Friday, December 21, 2018

Kedai Ikan Bakar Pasar Keramat, KL

Salam kembali... kesepian ingat hanya sementara.. nampaknya panjang berjela.. hehehehe..

Walaupun saya menyepi tapi page ini masih aktif dilayari.. terima kasih buat semua.. kekangan masa sebagai ibu dan ibu kucing seramai 10 ekor tu memang membuatkan diri leka dengan tugasan hakiki di rumah.

Apa-apa pun selamat bekerja pada yang belum bercuti.. dan selamat melancong .. kepada yang meluangkan masa di rumah bersama keluarga , itulah keindahan jua buat ibubapa dan anak-anak.

Bidadari nak kongsi kedai ikan bakar sedap di Pasar Keramat. Kalau yang berada di KL ni singgah-singgah lah. Ada 2 kedai sebelah-menyebelah yang jual. Tapi kalau pi sini tengok yang bakar ikan paling banyak tu.. tu lah dia.

Nor lah yang nak sangat kenalkan tempat makan ikan bakar best! memang puas hati. Macam-macam jenis ikan ada kami makan ikan pari (itu favourite) dan bungkus lagi... ikan pari dan ikan siakap.

Cuba tengok di seberang sana... pelbagai ikan ada

Tengok tu, ikan kat sini fresh betul... juicy .. tak kering yummy
Ini order saya dengan Nor. Kami kongsi. Besar! kalau sorang satu mau cacing nanti (kata mak saya dulu) hahahaha

Bila order ikan bakar dengan nasi dan ulam.. ia akan datang bersama sup kaki ayam dan sambal belacan ,perghhh memang sedap. Paling saya suka air asam dia... meleleh dah sambil menaip ni pun. Seronok bila dapat kongsikan sebab boleh la sama-sama menikmati makanan lazat di Malaysia. Malaysiaku Negaraku.

Ikannya besar-besar memang kalau ikan pari tu boleh makan 2 orang, ikan siakap boleh makan 1 family. Harga not bad you! :) ikut saiz, standard ikan pari RM20 dan ikan siakap RM35.

Siapa yang pernah pi ?


-istimewanyabidadari-

No comments:

Post a Comment